Facebook Archives - Bits of insurance

„Фејсбук“ развива сопствена вештачка интелигенција со помош на роботи

„Фејсбук“ не е компанија која некој би ја поврзал со развој на роботиката, но токму тоа е еден од клучните […] Повеќе »

Закерберг можно е да го напушти Фејсбук?

Основачот на Фејсбук, Марк Закерберг, може да ја изгуби функцијата претседател на одборот на директори по иницијатива на инвеститорите на […] Повеќе »
facebook

Крипто Facebook, или не?

Во јануари 2018-та, Facebook објави дека ќе забрани објавување на спонзорирана содржина чија цел е промоција на криптовалути. Банирањето на оваа содржина […] Повеќе »

Влијанието на Фејсбук скандалот врз осигурувањето

Социјалниот медиумски гигант “Facebook” и нивниот скандал за неуспешност во заштитата на податоците на корисниците е главна тема последнава недела […] Повеќе »