Финансиска криза Archives - Bits of insurance

,,Леман Брадерс”: Банката која ја предизвика најголемата финансиска криза во светски рамки

Инвестициската банка Lehman Brothers , со околу 640 милијарди долари во средства, на 15 септември 2008-та година објави банкрот. Тоа […] Повеќе »