осигурителен Archives - Bits of insurance

Преминот во Косово од ексклузивно MTPL пазар кон поразновиден пазар

Помеѓу 2008-2017 година, косовскиот пазар на неживотно осигурување се зголеми за 28,5 милиони евра (+ 50,6%) во однос на GWP. […] Повеќе »

Српскиот осигурителен пазар сѐ уште заостанува

Развиеноста на осигурителниот пазар укажува на економска сила и финансиска стабилност на земјата. Во изминатите десет години, откако Народната Банка […] Повеќе »