инвестиции Archives - Bits of insurance

Инсуртек инвестициите достигнуваат нови рекорди во Q1

Инсуртек инвеститорите во светот извршија најголем број на трансакции, најголем број на трансакции со имот/несреќи и највисок обем на финансирање […] Повеќе »

Алан – стартапот кој собра инвестиции од 40 милиони евра

Алан е првата дигитална здравствена осигурителна компанија во Европа. Тие го револуционизираат здравственото осигурување преку фокусирање на корисничкото искуство со […] Повеќе »

Инвестициите во криптовалутите – сé уште актуелни

На крајот на 2017та година биткоинот зема голема популарност. Луѓе кои што не знаеа ништо за криптовалутите инвестираа на големо […] Повеќе »

Инвестициите во InsurTech екслодираа

Интелегентни четки за заби кои што го следат здравјето на клиентите и врз основа на тоа ја градат цената на […] Повеќе »

Странските инвестиции лани достигнале 624 милиони евра

Над 600 милиони евра се директните странски инвестиции во земјава во текот на минатата година. Податоците на Народната банка покажуваат […] Повеќе »