земјоделци Archives - Bits of insurance

Три илјади земјоделци поднеле барање за субвенции за 2019 година

Околу три илјади земјоделски стопанства поднеле барање за земјоделски субвенции за 2019 година. од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството […] Повеќе »

Бабовски: Континуирано се проверува дали субвенциите стигаат до вистинските земјоделци

Сите мерки за исплата на субвенциите ќе се спроведуваат во време кога им се најпотребни за земјоделците. Следна фаза на […] Повеќе »

Вистински потег за сигурна иднина на земјоделците и сточарите: Осигурување на добитокот и земјоделските посеви

Земјоделството во Македонија е една од најзначајните стопански гранки. Оваа гранка располага со повеќе од 190.700 хектари земјиште и има […] Повеќе »

Сериозни предупредувања до земјоделците од Асоцијацијата на земјоделци: За безгрижен род, осигурајте ги посевите и насадите

Земјоделството во Република Македонија претставува значајна стопанска  гранка, која што учествува со над 10% во БДП, а 20% од населението […] Повеќе »