авто осигурување Archives - Bits of insurance

Дали осигурувањето на автомобил ве покрива ако сте одговорни за несреќата?

Не секогаш. Изненадени сте? Повеќето полиси за осигурување на автомобил, всушност, не ве покриваат доколку сте одговорни за несреќата. Кои […] Повеќе »

Дали на секој возач му треба автомобилско осигурување или само на секој автомобил?

Прво треба да го осигурате секое возило што го поседувате. Законот бара возилото да биде осигурано пред да може да […] Повеќе »
Volvo

Зошто постарите автомобили обично имаат поевтино осигурување од поновите автомобили?

Видот на автомобилот што го возите дефинитивно ќе има ефект врз тоа колку плаќате за осигурување. Според потпретседателот на AIA […] Повеќе »