автономни возила Archives - Bits of insurance

Volvo Group соработува со NVIDIA за развивање на напредна платформа за автономни камиони

Групацијата Volvo потпиша договор со NVIDIA за заеднички развој на систем за автономни комерцијални возила. Системот ја користи платформата за […] Повеќе »

Елон Маск открива планови за осигурителен производ на Тесла

За коосновачот и извршниот директор на Тесла, Елон Маск периодов беше навистина тежок. Тесла се соочи со неочекувана нето загуба […] Повеќе »

Дали автономните возила ќе донесат пораз за автомобилското осигурување?

Списокот на индустриите кои ќе бидат нарушени од автономните возила е прилично долг. Очекувано е една од нив да биде […] Повеќе »