Newsletter Archives - Bits of insurance

Сајбер осигурување. Ќе дојдеме ли и ние на ред?

Изнаоѓањето на вистинското покритие за осигурување од сајбер може да биде тешко патување за навигација, бидејќи многу бизниси, агенти и […] Повеќе »

,,Алијанц” го направи тоа што никој не можеше: Станува првата осигурителна компанија со 100% странски капитал во Кина

Осигурителната компанија ,,Алијанц” дефинитивно ја потврди својата големина. Како што информираше ,,Блумберг” одобрувањето од регулаторното тело на Кина е веќе […] Повеќе »

Приватното здравствено осигурување на ТРИГЛАВ – полн погодок

Ништо не е поважно од нашето здравје. Изборот на поздрав начин на живот подразбира и носење вистински одлуки за негова […] Повеќе »

Падна “Obamacare”

“Obamacare” беше укинат од федералниот судија во Тексас, со одлука која фрла неизвесност во осигурувањето за милиони жители на САД, […] Повеќе »

Полугодишен извештај на АСО за 2018: бруто полисирана премија

Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Македонија (АСО) на својата страница објави извештај кој се однесува на периодот од […] Повеќе »

ПроКредит Банка овозможи електронско отварање на орочен кредит!

ПроКредит Банка овозможи електронско отворање на орочен депозит директно преку нивното е-банкарство. Со оваа опција, клиентите имаат комплетна флексибилност, сигурност […] Повеќе »

Зголемени ризиците на пазарот со криптовалути

Најпопуларната криптовалута биткоин, но и останатите криптовалути во текот на 2018та година поминуваат низ значајна и континуирана ценовна корекција. Криптовалутите […] Повеќе »

Дигиталната трансформација во осигурувањето во 2018-та

Во последниве години напорите за дигитална трансформација почнаа да одат и надвор од доменот на IT индустријата. Дигиталната стратегија е […] Повеќе »