Интервјуа Archives - Bits of insurance

Интервју со Марко Дамевски, директор на продажба Винер Лајф

Поразговаравме со г-динот Марко Дамевски, Менаџер за продажба на Винер Лајф за животното осигурување во Македонија, за неговата мотивираност, за […] Повеќе »

Интервју со Вилма Учета Дузлевска, Главен извршен директор на Кроациа Oсигурување Живот

Дузлевска: На животното осигурување му требаат стимулации, не нови даночни оптоварувања. Повеќе »

Зоран Нарашанов од ВИНЕР – Виена иншуренс груп

Најчитаниот портал од областа на осигурувањето, xprimm.com објави интервју со Зоран Нарашанов – главниот извршен директор на Виннер – Виена […] Повеќе »

Марко Поповски: Халк банка разви поволни кредити со минимален влог и максимална финансиска заштита

Халк банка е брзорастечка компанија препознатлива по развојот на услугите во делот на дигиталните канали, решенија за финансирање на правни […] Повеќе »

Расте осигурителниот пазар – најмногу автоодговорноста, каското, но и здравственото осигурување

Во првата половина од годината осигурителниот пазар бележи пораст од 6,36 проценти при што во последните три години е забележан […] Повеќе »
aso-logo

Изјава на АСО за предлог-измените во Законот за супервизија на осигурување

Тимот на Bits of insurance побара изјава од Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) за предлог-измените на Законот за супервизија […] Повеќе »

Анита Ангеловска-Бежоска: Вториот квартал со позитивни сигнали за економска активност

Во втората половина од годината може да се очекуват повисоки стапки на раст што би ги надополниле отстапувањата од почетокот […] Повеќе »
Nadica_Jovanovska_Boshkovska

Интервју со Надица Јовановска Бошковска- Раководител на претставништвото на Европа Ре во Македонија

Bits of insurance стапи во контакт со Надица Јовановска Бошковска, раководител на претставништвото на Европа Ре во Македонија, со неа разговаравме […] Повеќе »
Zlatan-Deljkić

Златан Дељкиќ: Едукација на агентите за 20% раст во продажбата

Еден од говорниците на конференцијата SorS беше господинот Златан Дељкиќ, вработен како HR во осигурителната компанија АСА. За време на […] Повеќе »
Giorgio Marchegiani

Интервју со генералниот директор на DDOR-Гиоргио Маркеџани

За време на конференцијата SorS се сретнавме со генералниот директор на осигуритлената компанија DDOR, за краткото време што го имавме […] Повеќе »