Иновации Archives - Bits of insurance

Сајбер осигурителите заостануваат во заштита од новите закани

Капгемини, водечка технолошка консултантска компанија и ЕФМА, непрофитен финансиски консултант, секоја година го објавуваат Светскиот извештај за осигурување. Неодамнешното издание […] Повеќе »

Осигурителен софтвер: технолошка неопходност за модерните осигурители

Како осигурителна компанија вашите клиенти сега се повеќе поврзани со остатокот од светот и поседуваат повеќе методи за комуникација. Интернетот […] Повеќе »

Инвестициите во InsurTech екслодираа

Интелегентни четки за заби кои што го следат здравјето на клиентите и врз основа на тоа ја градат цената на […] Повеќе »

Автомобили на Blockchain

Како ќе се интегрира автоматизацијата на blockchain во електрични автомобили и останатите начини на транспорт? Експертите кои работат со blockchain […] Повеќе »

Дали е возможно банкарство кое работи на гласовни способности?

Говорно активираното банкарство допрва треба да влезе на голема врата, но да го отфрлиме како неважно може да биде прерано. Повеќе »

Виртуелен асистент кој зборува и продава полиси

Eduardo Iglesias, CEO и со-основач на eColón, ќе зборува на Insurtech Connect 2018 за да го претстави новиот виртуелен асистент. […] Повеќе »

Insurtech – спој на осигурување и технологија

Што е “insurtech”? Insuretech означува употреба на технолошки иновации насочени кон создавање на спој помеѓу штедењето и ефикасноста на сегашниот […] Повеќе »

Како да го користите Instagram за промоција на вашата осигурителна агенција

Популарната социјална мрежа Instagram го привлече вниманието на светската јавност кога Facebook ја купи оваа компанија за 1 милијарда долари. […] Повеќе »

Telematics – кутија која ве прави побезбедни

Што е Telematics? Осигурителните компании на запад се ориентираат кон новата технологија наречена telematics, а со цел да го измерат ризикот од […] Повеќе »

Продаден е старт-ап од Србија за €165 милиони

Србија повторно е актуелна во IT светот, овој пат поради продажбата на Стартап компанијата Frame, која ја откупи Nutanix. Frame […] Повеќе »