Автор, Author at Bits of insurance

InsurHack Skopje – хакатон посветен на осигурителната индустрија

InsurHack Skopje е хакатон посветен на осигурителната индустрија, а... Повеќе »

Осигурувањето во ерата на автономни автомобили

Осигурителната индустрија развива нови начини за проценка на ризик... Повеќе »

Работа од дома – безбедносна закана за компанијата

Голем дел од сопствениците на мали бизниси изјавуваат дека... Повеќе »

Осигурителниот пазар во последните 10 години со највисоки стапки, има перспективи за развој

Осигурителниот пазар во земјава во последните 10 години бележи... Повеќе »

Осигурителна улога што може да биде збришана од вештачката интелигенција

Вештачката интелигенција (ВИ) ќе има големо влијание врз прилагодувачите,... Повеќе »

Дали сајбер осигурувањето создава лажно чувство на сигурност?

Седум од 10 високи финансиски директори од најголемите светски... Повеќе »

Влијанието на вештачката интелигенција врз осигурителната индустрија

За мнозинството повикувањето осигурителна компанија не спаѓа во омилените... Повеќе »

Кина, Фејсбук и Телеграм ќе лансираат свои криптовалути

Иднината на криптовалутите е прилично нестабилна, некои гледаат голема... Повеќе »

Осигурувањето за автомобили на Тесла сега е достапно

Тесла само што им го даде на своите најверни... Повеќе »

Фејсбук ќе наплаќа за негово користење?!

Неодамна една тивка и едноставна промена беше направена на... Повеќе »