Traveloka - првото осигурување од одложување на лет во Индонезија - Bits of insurance

Traveloka – првото осигурување од одложување на лет во Индонезија

Traveloka неодамна објави дека ќе биде првата платформа за онлајн резервации во земјата што ќе понуди решение за справување со одложувањата на летовите, нудејќи осигурување за навремена заштита.

 

Проблем со кој често се соочуваат многу патници е одложувањето на летот, а тоа е проблем што ги чини клиентите драгоцено време и пари секоја година. Traveloka се надева дека ќе реши еден аспект на овој проблем со нова опција за осигурување.

 

Одложувањата во летот честопати се неизбежни и освен изгубеното време, патниците исто така може да имаат нарушен одмор или деловна активност.

 

Според податоците на Министерството за транспорт ви врска со навремената изведба на авиокомпаниите во првата половина на 2018 година, од 415.961 полетувања во тој период, 21 процент (87.509) се одложени, се вели во соопштението за Traveloka.

 

Големиот број на одложувања на летовите го натераа Traveloka да понуди On-Time Protection, осигурителен производ што ќе им надомести на патниците доколку летовите им се одложат повеќе од 90 минути.