Отпуштен заменик генералниот директор на Халкбанк - Bits of insurance

Отпуштен заменик генералниот директор на Халкбанк

Заменик генералниот директор на турската Халкбанк, одговорен за финансии и меѓународни банкарски трансакции, беше отпуштен од својата позиција.

Причината за отпуштање на Еркан Каламџи, кој ја започна својата функција во Халкбанк во февруари, се уште не е јасна. Халкбанк е третата по големина банка во земјата според големината на активи.

Каламџи минатата година поднесе оставка од позицијата за креирање полиси во турската централна банка, по што стана член на одборот во Турската банката за развој.

Тамара Илиева