BTC ќе падне под 6000 долати? - Bits of insurance

BTC ќе падне под 6000 долати?

btc

Како што тргнале работите иднината на BTC не е сјајна. Цената која ја има најпополарната валута постојано варира, но дали таа ќе се спушти под 6.000 американски долари? Има реални шанси тоа да се случи денес, за неколку часови вредност се намали за 6{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} и сега цената изнесува 6.007 американски долари.

Кога ќе ја погледнеме листата на најпополарни криптовалути и токени, можеме да заклучиме дека биткоинот и не претрпел толку голем пад. Еден од поголемите падови е падот на IOTA кој бележи 23{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}, Cadrano има пад од речиси 20{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}, Ethereum бележи пад од скоро 17{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} и цената му се намали до 265 американски долари.

Доколку вака продолжат валутите да паѓаат може да бидеме сведоци на многу банкрота, несигурна иднина на компании кои имаат големи влогови, а можно е и да дојде до многу несреќни случаеви поради депресија, губење на се што поседуваат.

https://bitsofinsurance.bitnamiapp.com/2018/08/08/pad-na-kriptovalutite-prodolzuva/

 

Се надеваме нема да дојде до такво нешто, иако сведоци бевме на почетокот на оваа година при крахот на Bitcoin-от на многу несреќи.