Месечен билтен од Македонска берза за јули - Bits of insurance

Месечен билтен од Македонска берза за јули

Berza

Македонска берза го објави својот месечен билтен каде што за месец јули најголем раст на акции имааат Топлификација, БИМ Свети Николе, Попова кула, Стопанска банка Скопје и Адинг. Спротивно на нив најголем пад на акциите имаат Жито лукс, ДС Смитх, РЖ Услуги, Окта и Цементарница Усје.