5 компании со најголем пораст на акции во Македонија - Bits of insurance

5 компании со најголем пораст на акции во Македонија

Berza

Од полугодишниот билтен за работата на Македонската Берза за периодот јануари-јули, во него може да се види дека најголем пораст на вредноста оствариле акциите на Комерцијална банка (+ 89,9{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}), Жито Лукс (+69,6{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}), Винарската визба Тиквеш (+65,7{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}), Арцелор Миттал (+60,8{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}) и Окта (+58,1{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}).