Од невремето во Шибеник загина едно лице, направена e голема материјална штета - Bits of insurance

Од невремето во Шибеник загина едно лице, направена e голема материјална штета

poplava

Невремето кое го зафати хрватскиот приморски град Шибеник е причина за смрт на едно лице, исто е направена голема материјална штета јавуваат хрватските медиуми.

Невремето проследено со силен ветер, кршело гранки и корнело дрвја, при што биле оштетени 16 автомобили. Материјалните штети предизвикани од невремето ќе се знаат наскоро.

Починатото лице било на рибарско бродче кое се превртелно.

Надлежните служби го расчистуваат градот од нередот кој го остави невремето зад себе.