Колку ќе изнесува годинава К-15 - Bits of insurance

Колку ќе изнесува годинава К-15

Според моменталната состојба на нето/бруто платата на вработен, оваа година не очекува регрес за годишен одмор познат како 13-та плата или К-15 од 9.610 денари до 14.090 денари. Сумата е добиена по правилото за пресметување кое гласи 40 проценти од просечната нето/бруто плата во последните три месеци.

Годинава К-15 ќе добијат само вработените во приватниот сектор. Крајниот рок за исплата е 31.12.2018 година. Доколку работодавачот не ви даде регрес за годишниот одмор или побара истиот да го вратите можете да пријавите до надлежните служби.