{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}title{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} {575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}sep{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} {575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}sitename{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}

Факти за Starbucks што не ги знаете

starbucks

Нема човек што не слушнал барем еднаш за Starbucks. Најпознатиот ланец на кафичи кои ги има во скоро сите земји во светот. Но малкумина не ги знаат следниве факти.

1.Во просек отвора по две продавници дневно уште од 1987-ма година.

2.Бројот на вработени во 2010 година изнесувал 137.000, што е дупло повеќе од популацијата во Гринленд.

3.Можете да нарачате повеќе од 87.000 комбинации на пијалоци.

4.Кафето Trenta е поголемо од просечниот волумен на стомакот кој изнесува 900ml.

5.Во кафето Grande има  320ml кофеин, што е четири кратно повеќе од дозата на RedBull.

6.Starbucks Cinnamon чипсот има повеќе од 480 калории.

starbucks

7. Компанијата годишно на осигурување на вработените троши над 300 милиони долари , што е повеќе од она што го троши за кафе годишно.

8.Повеќе од 93 милиони галони млеко годишно се користи, што е доволно да се наполнат 155 Олимписки базени.

9.Starbucks користи 2.3 билиони хартиени чаши во текот на една година.

10.Неделно има по 40 милиони корисници.

11.Најскапиот пијалок нарачан чинел 93.58 долари.

12.Во еден месец, просечен купувач го посетува Starbucks 6 пати, а лојален купувач.