{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}title{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} {575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}sep{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} {575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}sitename{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0}

Харли-Дејвидсон најави заминување од САД

Harley1

На Волстрит вчера се забележа остар пад на многу компании,  S&P 500 и Nasdaq индексот забележаа најголема загуба во последните два месеца, што е последица на јакнењето на тензиите меѓу САД и останатите водечки светски економии.

Harley1

Инвеститорите ги вознемири веста дека Министерството за финансии на САД подготвува предлог закон со кој на компаниите во кои Кина има најмалку 25 проценти сопственост ќе им оневозможи купување на американските технолошки компании.

Инвеститорите дополнително ги загрижи пораката од Харли-Дејвидсон дека ќе го премести производството на мотоцикли за Европската унија од САД бидејќи проценува дека ЕУ царините ќе ја чинат компанијата меѓу 90 и 100 милиони долари годишно. За време на падот претрпе 6 проценти загуба.