Анита Ангеловска – Бежовска гувернер на НБРМ - Bits of insurance

Анита Ангеловска – Бежовска гувернер на НБРМ

MK_NBRM

Анита Ангеловска Бежоска, новата гувернерка на Народна банка на Македонија, денеска во 9.30 часот даде свечена изјава пред претседателот на Собранието, Талат Џафери, во Охридска сала.

anita

Во 11 часот, во Народна банка ќе има примопредавање на должноста со досегашниот гувернер Димитар Богов, кој беше на таа позија седум години.

анита1

Ангеловска-Бежоска е првата жена на чело на НБРМ и е петиот гувернер на Македонија. Претходно осум години беше на вицегувернерското место во Банката.